2014-04-11 Stručna praksa i dodavanja LR nastavaka na zajednice

Predavanjima koja su se održavala dva puta tjedno pridružili su se i praktični radovi na pripremi i osnovanju pčelinjaka. Dolaskom proljeća započela je pristizati oprema iz postupka javne nabave pa ju je trebalo žurno pripremiti za prihvat i selidbu zajednica. Svi su se polaznici odlučno uhvatili zadatka nadoknaditi vrijeme uranilog proljeća te izvršili užičavanje okvira i utopljavanje satnih osnova te bojanje nastavaka i ostalog pribora.

Protekog petka su se i oni koji to još nisu doživjeli na svojim pčelinjacima već hrabro i odmjereno obavljali pregled na rojidbeni nagon te prema jačini pčelinje zajednice i postavili 2. nastavak.

Sada već podosta informirani putem predavanja vrlo dobro razumiju potrebite radnje, a brzo je nestao i primarni strah onih najnepovjerljivijih.

Od 15-tak predloženih lokacija za pčelinjak je odabrana i ugovorena lokacija uz selo Skenderovci na OPG imanju obitelji Boić. Ljubazni domačini, ali i sami polaznici sa svojim voditeljem stručne prakse priskoče u pomoć kada nam zatreba ponešto alata ili pribora za praktičan rad, pa i onda kada npr. zapadne u blatu kombi vozilo ili se npr. kombinirani stroj za bušenje rupa na okvirima vrti u krivu stranu, ili nema još rukavica, ili nema flomastera za obilježavanje matica i sl.

Još slijedi i upis pčelinjaka u Katastar pčelinjaka RH.

Za javnu objavu prikaza postavljenog pčelinjaka još se čeka prispjeće preostale opreme i protokolarnog panoa  pa do tada koristimo ovu prethodnu snimku 80 zajednica ,a kojih će svaki polaznik "zadužiti svojih" 4.

Jasno, broj pitanja polaznika ne jenjava što samo potvrđuje njihov interes, jer mnogi se tek sada susreću s pčelarenjem i pčelarstvom.

Foto album

   

Partneri

 Izradu web stranice financirala je Europska unija
 sredstvima iz Europskog socijalnog fonda